הצעה בלעדית לזמן מוגבל: מארז רבילד ל-3 חודשים ב-469 ש"ח בלבד (במקום 600 ש"ח)

הצעה בלעדית לזמן מוגבל: מארז רבילד ל-3 חודשים ב-469 ש"ח בלבד (במקום 600 ש"ח)

נשירת שיער בגיל המעבר

גיל המעבר מלווה לעיתים קרובות במגוון שינויים פיזיים ורגשיים. גלי חום, שינויים במצב הרוח והפרעות שינה הם תסמינים ידועים. אחד השינויים הפחות מדוברים אך משמעותיים לא פחות הוא נשירת שיער. שיער דליל או נשירה מוגברת יכולים להיות מאתגרים רגשית ולהשפיע על הביטחון העצמי של נשים רבות. עם זאת, הכרת הגורמים לנשירת שיער בגיל המעבר ובחינת דרכי הטיפול וצעדים יעילים יכולים לעזור לנשים להתמודד עם שלב זה בקלות רבה יותר ולשפר את בריאות, איכות וצפיפות השיער בגיל המעבר.

גיל המעבר הוא תהליך ביולוגי טבעי שכל הנשים חוות בשלב מסוים בחייהן. זו תקופה בה הגוף עובר שינויים פיזיים רבים כאשר הוא מסתגל לרמות ההורמונים המשתנות. נשים רבות חוות תסמינים לא נעימים במהלך גיל המעבר, בין היתר גלי חום, שינויים במצב הרוח, נדודי שינה וכן נשירת שיער.

נשירת השיער אצל נשים נוטה להיות קלה יותר מאשר אצל גברים. רוב הנשים חוות הידלדלות שיער כללית ולא התקרחות ניכרת. הדילול יכול להתרחש בחלקיו השונים של הראש, בין אם בחלק הקדמי, בצדדים או בחלקו העליון. יש נשים שחוות נשירת שיער בגושים גדולים במהלך החפיפה והמקלחת.

שגרת טיפוח השיער

מחקרים מראים כי נשירת שיער בגיל המעבר נובעת מחוסר איזון הורמונלי. ואם להיות ספציפיים, זה קשור לייצור מופחת של אסטרוגן ופרוגסטרון. הורמונים אלו עוזרים לשיער לצמוח מהר יותר ולהישאר על הראש לפרק זמן ממושך יותר. כאשר יורדות רמות האסטרוגן והפרוגסטרון, השיער צומח לאט יותר והופך לדק וחלש יותר.
במקביל חלה עלייה בייצור של אנדרוגנים – הורמונים גבריים כמו הורמון דיהידרוטסטוסטרון (DHT), אשר גורמת להתכווצות זקיקי השיער, וכתוצאה מכך לנשירת השיער מהראש. במקרים מסוימים, העלייה ברמת ההורמונים הגבריים יכולה לגרום לצמיחה מוגברת של שיער הפנים. זו הסיבה שחלק מהנשים בגיל המעבר מפתחות “עור אפרסק” בפנים וצמיחת שיער כהה על הסנטר.

עבור נשים בגיל המעבר, הסיבה לנשירת שיער קשורה כמעט תמיד לשינויים הורמונליים. עם זאת, ישנם גורמים רבים אחרים שיכולים לתרום לנשירת שיער שהן חוות, כמו למשל מתח נפשי ברמה גבוהה מאוד, מחלות או מחסור בחומרים מזינים מסוימים בתזונה. ישנן בדיקות דם אבחנתיות אשר יכולות לעזור לשלול סיבות נוספות ושונות לנשירת שיער, ביניהן בדיקות בלוטת התריס ו/או ספירת דם מלאה.

לא כל הנשים חוות נשירת שיער חמורה במהלך גיל המעבר, אבל עבור אלו שכן, זו יכולה להיות התמודדות רגשית מורכבת עבורן. כאמור, יש מה לעשות כדי ליצור שיפור במצב, ואף אם חלק מהדברים עשויים להיראות פשוטים ליישום לכאורה, עבור חלק מהנשים הם יכולים ממש להטות את הכף וליצור שינוי משמעותי במצב.

  1. הפחתת המתח והלחץ

מתח כרוני עלול לפגוע בבריאות גופנו מבלי לפסוח על בריאות השיער. כאשר אנו שרויים תחת לחץ רב, הגוף שלנו נותן עדיפות לצרכים המיידיים, ומפחית את הקצאת המשאבים מתפקודים פחות קריטיים כמו צמיחת שיער. מומלץ לשלב בשגרת החיים טכניקות הרפיה כמו יוגה, מדיטציה או תרגילי נשימה עמוקה על מנת להוריד ביעילות את רמות הלחץ. בדרך זו תוכלו גם לשפר את אורח החיים שלכם בכלל וכן את בריאות שיערכם.

  1. שגרת חיים אקטיבית.

פעילות גופנית היא מרכיב מרכזי באורח חיים בריא ויכולה לעזור גם להפחית מתח. הוכח שפעילות גופנית מסוגים שונים יכולה לשפר את תופעות גיל המעבר.

שמירה על תנועה באופן שגרתי תעזור למנוע אף תסמינים אחרים של גיל המעבר, כמו שינויים במצב הרוח, עלייה במשקל ונדודי שינה. כל הגורמים הללו חשובים לשמירה על איזון הורמונלי, המקדם צמיחת שיער בריאה.

חשוב למצוא פעילות גופנית שאתם נהנים לעשות כדי שתוכלו להתמיד בה לאורך זמן. יציאה להליכה עם חברה או עם המשפחה זו גם פעילות גופנית, או פעילות גופנית מסוג ריקוד, שחייה או אימונים בחדר כושר.איבוד שיער (2)

 

  1. תזונה עשירה ומאוזנת

שמירה על תזונה מאוזנת מספקת תמיכה מבפנים בצמיחת שיער מיטבית והיא ההגנה הטובה ביותר מפני נשירת שיער . חשוב להקפיד לאכול מגוון רחב של פירות וירקות בכל יום על מנת לספק לגוף כמות נאותה של ויטמינים ומינרלים. ויטמינים A, C ו-D למשל ממלאים תפקיד בבריאות הקרקפת ובתפקוד זקיקי השיער. חלבון אחראי על אבני הבניין של השיער, לכן כדאי לשלב מגוון של מקורות חלבון בארוחות כמו ביצים, קטניות, בשר רזה, וזרעים. חומצות שומן אומגה 3 תורמות גם הן לחוזק ולברק של השיער, לכן הקפידו לצרוך שומן ממקורות בריאים כמו אגוזים, זרעים, דגים, אבוקדו וכד’.

  1. שיער טבעי זה שיער בריא

על מנת למנוע ייבוש ושבירה, עדיף להתרחק מכלי חום, כגון מייבשי שיער ומחליקי שיער. תוספות ושיטות עיצוב אחרות יכולות גם הן להחליש את השיער ולעודד נשירת שיער.
בעת החפיפה, השתמשו במרכך מזין כדי לשמור על בריאות הקרקפת ולקדם צמיחת שיער בריאה.

לאלו מכן שצובעות את השיער, חשוב לבחור צבע שיער העשוי מחומרים טבעיים. כימיקלים מלאכותיים המצויים בצבעי השיער השונים יכולים לסכן את בריאות הקרקפת והשיער.

  1. התייעצו עם הרופא בנוגע לתרופות שאתן נוטלות

לחלק מהתרופות יש תופעות לוואי שונות כולל האצת נשירת שיער. אם אתן חוות נשירת שיער משמעותית, שווה לכן לשקול להתייעץ עם הרופא אם אתן חושבות שיכול להיות שתרופה שאתן צורכות עשויה להיות הסיבה.

ייתכן שהרופא שלכן יוכל להמליץ לכן על סוג אחר של תרופה שמספקת את אותו מענה מבלי לגרום לנשירת השיער.

על אף שנשירת שיער בגיל המעבר היא דאגה שכיחה, היא ניתנת לשיפור ברוב המקרים. זכרו, אתן לא לבד במסע הזה. התייעצו עם הרופא שלכן, בחנו אפשרויות טיפול מותאמות אישית, הקפידו על שמירה של אורח חיים בריא ואמצו הרגלי טיפוח בריאים לשיער על מנת לשמור על שיער חזק וחיוני לאורך זמן.

צוות רבילד
צוות רבילד
0
    העגלה שלי
    העגלה שלך ריקה!להמשיך בקנייה
    לחץ על אחת התוויות להגדלה
    דילוג לתוכן